A cold cold cold.

Nej nu har jag allt förslappat mig nog och det är dags för att återigen förgylla er vardag med ett inlägg om min förtillfället ganska enformiga vardag, eller i alla fall de enformiga dagar som har gått sen jag senast uppdaterade er från Quesnel Lake med en hel drös hundar springande kring mina fötter. Jag kan meddela att det var hela 5 stycken faktiskt, hundar alltså.
,
Måndag!
,
I måndags så var det åter dags att återgå till vardagen och skolan, jag är ledsen fisken jag fångade lyckades inte få in mig i guiness rekordbok eller något annat trevligt så att jag slipper försörja mig för resten av livet. Men det var nära det kan jag allt lova, Mycket nära... Nåväl, dagens lektioner gick förbi i en himmlans fart och dagens höjdpunkt närmade sig med stormsteg, Rugbyn. Men innan dess hade jag en lektion i Digital Media att ta mig igenom. Ytterst roliga lektioner även fast vi har en lärare ungerfär lika karismatisk som en deprimerad sten på lugnade medicin för att vara snäll... Men iaf han är mycket duktig på Photoshop och dagens uppgift var bland annat att restuarera gamla kort till sitt ursprungliga tillstånd faktiskt riktigt roligt men jag kan inte säga att det är min starkaste sida då det innehåller stora mängder koncentration och pill... Men nåväl efter att sista klockan ringde så begav jag mig till skåpet för att möta Randy, han hade lovat att ta med mig och hjälpa mig skaffa ett par nya skor :). Vi begav oss till ställe ett av 2 möjliga, Cariboo ski, efter en cirka 20 minuters provande och kollande hade jag hittat det ultimata sko paret, sjukt snygga och grymt sköna, bra pris också tänkte jag och i min hast begav jag mig mot kassan... När jag väl ska betala kommer jag på att jag har glömt att ränka med den 14 procentiga skatten... Dumma dumma! kanadensare som måste vara lite sneaky och inte skriva skatten i priset... Så något sko köp blev det allt inte... men nåväl efter denna lilla incident så begav vi oss mot nästa möjliga sko ställe, som självklart har stängt på måndagar... så det var bara att ge upp på sko planen för dagen... Nu bar det iallafall av till ytterligare en och en halv timmes härlig rugbyträning i gassande sol. Efter träningen började jag känna mig matt och lite sjuk, inte bra i min mening men jag tänkte inte mer på detta. När jag kom hem på kvällen så var jag fortfarande lite pisst på att jag inte fått tag på ett par skor, så jag begav mig ut på the WorldWideWeb för att undersöka om man inte kunde få tag på ett par schyssta skor till ett resonabelt pris, och mycket riktigt så fanns det i det stora landet i söder ett par för hundralappen mindre peningar inklusive frakt och tullavgift. Mycket mycket värt så det blev till att beställa ett par Element MV 2.0 från Salt lake City i  Utah. Sen bar det av mot sängen med en itagande halsvärk.
Tisdag, Onsdag och tillochmed Torsdag!

Tisdag morgon vaknade jag med en bultande skalle, rinnande snor och hostande hals, Förkylnigns monstret hade satt sina klor i mig och höll mig sängbunden mer eller mindre, (jag erkänner att jag är lite av en mes när det kommer till sammanhang som dessa men ändå) från Tisdag till Torsdag inte kul alls faktiskt med tanke på att detta ledde bland annat till att jag missade säsongens första Rugby match borta mot Quesnel som enligt mitt lag är ena riktiga "push overs" vilket visade sig genom att WL vann med typ 50-0 Fin fint ska ni veta! men men det är ju matcher nästa helg så jag ska inte misströsta allt för länge :) På Torsdags kvällen fick jag dock ett glädjande besked! Jag är inte ensam här mitt ute i ingenstans! Det finns annat liv här! Nej men jag fick ett telefon samtal av en trevlig tjej vid namn Johanna som också spenderar sitt utbytes år just här i Williams Lake, och inte nog med det hon är svensk också, från Örnsköldsvik närmare bestämt. Hon hade fått reda på mig via sin Counselor på Columneetza den andra High schoolen i staden. Vi bestämde att vi skulle höras i helgen och ta en fika. Nåväl...
Fredag
,
Fredagen hade vi så kallad Pro D day det vill säga studie dag, så den här skolvecka var inte allt för ansträngade fast jag medger att det var hard work att ligga i sängen och sörpla nudelsoppa och klicka igenom hela Kanal 5's internet videotek... Nåväl jag kände mig allt lite bättre och vågade mig allt upp ur sängen och var lite social med resten av familjen jack. inte mycket hände dock då Julia hade fullt upp med att plugga till sina College kurser och Ryan gick runt och var lycklig för att han fyllde 14 idag (se söndag inte fredag).
.
Lördag
,
Lördagen likande i mångt och mycket fredagen fast vi begav oss en tripp på stan för att kolla hur det ligger till med liftkort till Mt Timothy vilket ledde till att jag hittade en sjukt snygg och varm tjocktröja, skjorta, mössa med mera med alldeles för mycket siffror på prislappen... Hej Mor, FAR :) sen besökte vi Save on Foods för att inhandla ingredienser till bland annat en kladdkaka som är min nuvarande fördelsedags present till Ryan. Johanna hörde också av sig och vi bestämde att vi skulle träffas för en fika,( något som kanadensare inte gör, fikar) idag söndag. Sen på kvällen vispade jag ihop en kladdkaka efter att ha jagat min flickvän genom huset hemma hos henne mitt i natten för att hitta receptet, Tack Olivia <3. Efter detta gick jag till sängs och lyssnade på en heldel musik. det har jag börjat göra sjukt mycket här lyssna på musik alltså mycket mer än hemma faktiskt. Kanske kan önska sig en Ipod i julklapp eller födelsedagpresent, hej igen mor FAR!.
,
Söndag
,
Vaknade runt tio snåret och grattade Ryan som fyllde 14 idag, fira ska han göra om några helger och jag tänker allt ge honom en present då istället. Sen åt jag frukost och sen bar det av för att träffa Johanna, mycket spännande att få prata med en annan människa i exakt samma sits som jag, vi begav oss till Tim Hortons för kaffe och Doughnut och det tog och 25 minuter att korsa highwayn för att staden inte alls är byggd för fotgängare vi var tvugna att ta värsta omvägen för att hitta ett övergångsställe... nåväl Vi fikade i nära tre timmar och snackade om allt möjligt i det här konstiga landet... Jätte roligt :) sen bar det av hem och sen till Boston Pizza för Ryans födelsedags middag, Han fick sådär charmigt en gratis tårtbit när vi sa att han fyllde år... Nordamerika är precis som på film. Nu ligger jag i sängen och ska alldeles snart sova, jag har ju Rugby imorgon! Yay! Nåväl ha det toppen det har jag :)
Herra herra.

Videoblogg

Nu provar jag allt något nytt, vet inte hur bra det blev men det får duga.
Enjoy

Living the Dream!

Nu har det blivit alldeles för långt mellan inläggen igen, den här gången kan jag bara skylla på att jag har varit totalt uttmattad när jag kommit hem från skolan varje dag pågrund av diverse fysika aktiviteter och idrotts lektioner..., för att komma ifatt några dagar så hoppar jag direkt till söndag för resten av helgen var inte särskillt spännande alls.
Söndag
Jag hade blivit inbjuden av Familjen Wilson (Shaylene's familj) att följa med dom för en heldag av vattenskidåkning på Horsefly lake, ca en timme's bilfärd från Williams Lake. Vid tio snåret blev jag upphämtad av Shaylene och packade in dom gamla trävattenskidorna Julia hade haft liggande i ett skjul. vi tog bilen hem till Shaylelne för att lassa in grejerna som behövdes för dagen in i familjens stora Dodge Pickup, efter att båten var fastspänd så bar det av mot Horsefly. Efter en mycket trevlig biltur med vitt diskuterande om hur Europeiska Unionen liknade systemet med stater och en mycket stolt Mr Wilson när han hade rätt om att vi hade fjordar i Skandinavien så var vi framme vid den absolut finaste sjön jag någonsin sett, inte nog med det vi var i princip ensamma trots att det var 25 grader varmt och strålande solsken, det bådade för en fin fin dag. Vi sjösatte båten och sen bar det av familjens båt var en röd/vit sak med en massa hästkrafter, så snabbt gick det, iaf förhållandevis mot dom andra båtarna jag har åkt, (se eka).
Galet fin skö med beriga sidor, :)
Efter en stunds åkande med båten så hade vi nått ett lämpligt ställe att börja vattenskidåkandet, först ut var Shayelene som körde en stund med sin Wakeboard och glänste lite. Själv satt jag längstbak i båten och såg allmänt cool ut med solglasögon och bara njöt av en av sommarens absolut finaste dagar, livet är bra bra ibland :).
Sen var det då min tur att göra min vattenskide debut, mycket spännande i min mening, och lite konstigt att jag inte har provat några direkta vattensporter trots att jag bor i ett sommar paradis :S. Nåväl, Flytväst, Handskar, Skidor och ett hopp ner i 17 gradigt vatten så bar det av. Jag lyckades till och med komma upp på första försöket, mäkta imponerade tyckte Mr Wilson. Själv tyckte jag det var galet roligt :) Så becka du har ett uppdrag när jag kommer hem. du skryter alltid om att du åker vattenskidor, nu har du en buddy :) Nåväl efter att jag åkt ett tag så var det Mr och sen Mrs Wilsons tur att åka en stund. Så fortsatte vi fram till eftermiddagen, bara glassade i solen och hade det gött medan dom andra åkte för att precis när man torkat ordentligt kasta sig ner i det iskallavattnet :).
(Jag visar mina vattenskide skills!)
Vi nöjde oss dock inte med vattenskidor utan när vi hade nått ena änden på den cirka 40 kilometer långa sjön så pumpade vi upp en "tube" dvs en uppblåsbar vattenleksaksgrej som man binderfast i ett snöre bakom båten och sen kastar sig i för att att dras efter båten, mycket roande och spännande :).
Dagen fortsatte i det här temat med bara chill och solande, och framåt kvällen så var det en heltrött mig som begav sig hem efter en fantastikt rolig dag och jag tänkte för mig själv när vi åkte hemåt i solnedgången genom ett fantasktikt landskap, Fyfan vilket bra val jag har gjort som åkte hit. Och verkligen fyfan vad roligt jag har haft sen jag kom hit, det känns också jätteskönt för det börjar släppa med polers i skolan också, jag tycker också att stämpeln som "utbyesstudent" börjar avta och folk börjar umgås med mig för den jag är :)
. Familjen Wilson är helskön när det gäller att göra saker och man har fantastiskt roligt tillsammans med dom, jag misstänker att det kommer komma mer rapporter om spännade saker innefattande just den här familjen.
Måndag.
På måndag morgon vaknar jag upp med en galen träningsverk i rygg och axlar och inser att jag har både idrott och Rugby träning på schemat för dagen. Spännade tycker jag och tvingar mig upp ur sängen. efter en kvick (ja jag använde ordet kvick, har du problem med det kan du ju ta och läsa en annan blogg!) till skolan så var det dags för Digital media med Mr Hauk, på lektionen höll vi på med Photoshop och lärde oss grunderna till retuchering och Foto förbättring, ganska kul om jag får säga det själv. efter en sju minuter lång rast var det dags för PE och en lektion i äkta nordamerikansk softball, ungerfär som en långsam brännboll med roliga vantar och konstiga regler är min utsago. efter ännu en sju minuter lång rast (jag försöker berätta att vi bara har sju minuter långa raster!) så bar det av till band rummet. för ännu en crash course i notläsande och konsert musik, jag börjar se sammanhanget i noterna nu faktiskt och kan nästan läsa vilken not det är på direkten så det kommer nog gå bra. Sen var det dags för en utsökt luch bestående av 2 Grenola bars (jag har glömt det svenska ordet! oj oj!) ett äpple och en liten yoghurt. Denna utsökta lunch följdes upp av ett trevligt samtal med Randy som resulterade i att han bjöd hem mig till honom för att köra lite fyrhjuling följande dag, men det kommer vi till. När skol klockan återigen ringde var det dags för dagens andra band lektion, vi har nämligen fem lektioner om dagen men bara fyra ämnen på schemat, så logiskt sett så blir det varje dag en dubbellektion av nått slag, en av dessa lektioner före lunch och nästa efter. Efter Bandlektionen så bar det äntligen av till dagens sista lektion Foods med Mrs Wilson. Jag kan ju beskriva foods som den hemkunskap jag hade mellan femman och nian, baka kakor och få allt total förklarat för sig, spännande säger jag med tanke på att våra Hotell och Resturang elever är fullfjädrade kockar när dom är klara med sina tolv skolår. Nåväl efter det så var det äntligen dags för dagens roligaste punkt,
Rugby!
Jag var dessutom extra glad då jag allt hade fått tag på ett par låne dubbskor samt nya shorts och fina röda strumpor. Jag var mycket fin. De som var ombytta långt innan träningen började roade sig med ett slags spark spel, om jag inte missminner mig så hette det Yards, och det gick ut på att man skulle vinna mark genom att sparka och fånga rugby bollen, helt i min smak då det inte var särskillt komplicerat.
När väl den riktiga träningen skulle börja hade temperaturen krupit upp och började närma sig förmycket i den gassande eftermiddagssolen, vi började med att springa ett varv runt planen passandes bollen runt i klungan sen var det dags att börja, vi gjorde diverse passnings och tacklings övningar och jag fattade ungefär lika mycket som föregående träning. efter att vi gjort detta så var det dags för en liten tränings match mot pojkarna i det yngre laget grade 10-11. Nu fattade till och med jag spelet och lyckade vara med och speka utan större problem, jag säger bara det här är en sport för mig :) Sjukt kul hade vi. Träningen avslutades med ett fitness pass som dödade dom flesta av oss. sen fick vi reda på att vi framöver kommer ha matcher varje fredag :) sjukt kul ska det allt bli :) nu hoppas jag bara att min Rugbytröja kommer snart!
Nu är det snart dags att sova för att orka upp till ännu en hård dag i skolan följt av Rugby träning, I can't wait!
Living the dream! Nu får ni ha så kul därborta i tråkiga vardagliga sverige för jag tänker ha riktigt roligt här i nya spännande Kanada :) Stay tuned :)

Rugby with the boys.

Oj oj nu får jag allt skylla mig själv som har två fullspäckade dagar att rapportera om. Jag skulle allt ha postat ett inlägg igår. Nåväl, jag får helt enkelt pressa mig till att skriva ett riktigt långt ett...
,
Onsdag
,
Väckning till Julias väna stämma runt 06.30 som uppmanade mig att "Rise and shine" till vilket jag halvvaket grymtar ja på svenska tillbaka... Efter att ha vandrat runt i ett lätt koma liknande stadie och inmundigat frukost och klätt på mig så bar det av mot skolan, självklart regnade det. Julia hade uppkörning till sitt motorcykel kort så att jag och Ryan fick allt ta oss själva till skolan... När vi väll kom dit så blev jag snabbt övnergiven av Ryan som letade upp sina polers. Så nu var jag helt själv på en skola där jag inte känner en själ, lovely! Så jag gick och satte mig på en bänk i närheten av mitt Homeroom, nummer 114. Efter ett tag så ringde skolklockan och lektionen började eftersom att det var första dagen så börjades det genast lämnas in diverse avgifter och lappar, jag var duktig och lämnade in dom 55$ som Julia skickat med mig. EFter ett tag så vände sig killen framför mig om, Brad, och frågade om jag var ny. jag svarade att jag var Utbytesstudent och möttes av ett "Awsome where are you from and do you do any sports?" Sanningsenligt svarade jag att jag var svensk och åkte skidor och möttes av ett "Sweet, I ski to :)" Sen blev vi tilldelade skåp och sånna där roliga lås med en snurr-kod. Efter första homeroom lektionen så hakade jag på Brad Och Sidney som visade mig till gymnastiksalen för rektorns tal om regler och speciella saker med skolan. Efter det blev jag introducerad för en hel del människor med fina Kanadensiska namn, Randy, Ruth, Heather, Spencer mm. Eftersom att skoladagen bara var fram till lunch så blev jag medbjuden till Boston Pizza för lunch, jag fick skjus av Randy som verkar vara en riktigt trevlig grabb, han tyckte också att jag skulle vara med och prova rugby men jag var inte rikigt övertygad ännu.Vi var ett ganska stort gäng var vi, cirka 25 pers och vi var inte de enda Highschool kidsen på stället om man säger så, stället var smockat. En riktigt trevlig lunch blev det och ndom flesta runt omkring mig ställde frågor och verkade allmänt interesserade :). Jag blev också överöst med att jag skulle gå med i Rugby laget, så tillslut fick jag allt gå med på det och lova att jag skulle komma på träningen följande dag.(Vad jag inte riktigt förstått var att det inte bara var ett highschool lag utan att laget har ett ryckte dom BC's absolut bästa Highschool lag, uppbackat med 4 killar i det Kanadensiska landslaget och inte mindre än 12 som nu spelar på elitnivå...) Efter ungefär en och en halv timme på Boston Pizza så började alla bege sig hmåt och även så jag men på vägen ut till Ruth och Randys bilar blev jag också betitlad, "The coolest exchange student we had so far", mycket trevligt i min mening och jag var nöjd när jag gick hem från en lyckad dag :)
,
Torsdag
,
Torsdagen började på exakt samma sätt som onsdagen faktiskt, mycket mer spännande än ett Rise and shine blev det inte. efter en hastig frukost och tre slarvigt bredda lunchmackor så bar det av till skolan, denna gång dock inte i regn utan i iskallt väder med en tät dimma... Efter allmänt trevligt mottagande vid skåpen och glada upsåt när jag sa att jag bestämt mig för att vara med på rugbyn så bar det av till Homeroom för en snabb lektion efter detta  bar det av till min första lektion på WLSS, Foods med Mrs Wilson, vi blev tilldelade ett arbetsblad och en riktigt cheesy film om "Food poisoning and how to prevent it" sattes på, våran uppgift var att fylla i blanka rader med passande ord, "Not washing your _______ beetween cuting chicken and salad can contaminate the salad with Salmonella" där det blanka ordet var knife. Inte riktigt vad jag hade förväntat mig men ganska roligt ändå :), efter den sju minuter långa rasten mellan lektionerna ringde klockan igen och denna gång var det Band som sog på schemat, om man säger så här, i amerikanska college filmerna så har man helt klart överdrivit dom så kallade "jocksen" för vad jag har sett så är alla rugby killarna och tjejerna riktigt trevliga och relativt smarta. vad man inte överdrivit utan snarare underdrivit är nördighetsfaktorn i skolans band, oj oj oj, jag brukar inte ha några större problem med riktiga nördar men den här skaran var absolut inte att leka med, det var nu jag insåg varför alla jag pratat med hade hoppat av band class i klass 10... men nåväl det kan nog vara en mycket spännande upplevelse åtminstone så verkade läraren Mrs Bauman riktigt rolig och trevlig. Nästa ämne var min Digital media klass som leddes av Mr Hauk, vi blev tilldelade en dator och Mr Hauk började gå igenom vad vi ska kunna och vad som förväntas av oss, det verkar som en klass helt i min smak då vi ska hålla på mestadels med Photoshop, Flash och Adobe Premiere. Mycket spännande. Efter den första halvan av lektionen var det dags för en välförtjänt lunch som inmundigades i det stora gemensamma utrymmet mitt i skolan. Jag blev utfrågad om mitt schema och alla småskrattade lite åt mitt otroligt "enkla" val av kurser till skilland från större delen av gruppens Biologi och Fysik klasser. efter lunch var det dags för andra delen av Dig. Media med Mr Hauk och nu fick vi öppna photoshop och han gick igenom grunderna för programmet. Nästa lektion på schemat var PE, Physical Education eller Gympa som de flesta medelålders svenskar hade sagt. Mrs K gick igenom kriterierna och reglerna för kursen och sen fick vi låna lite baksetbollar och skjuta lite innan skoldagen var slut.
,
Men min dag var långt ifrån över då Rugby träningen började 3.30, vi började träningen med att jogga ett varv runt Rugbyplanen för att sedan dela in oss åldersvis, jag såg till att hålla mig tätt intill Randy för att inte tappa bort mig i den smått kaotiska träningen då det var alla årskursers lag inklusive damlaget som hade träning, Vi började med att göra diverse tacklings övningar med passningar mitt i tacklingen, svårt och spännande, sen blev det passnings träning och till sist var jag i en New Zealand Square, en passnings lek. Faktiskt jätte roligt men mysko att göra träninar till en sport man aldrig sett :P Ska bli riktigt roligt att få vara med på en match faktiskt :) Sånna blir det nu en gång i veckan plus träningar måndagar och Torsdagar. Jag var lätt död när jag gick hem till Julia efter träningen men nöjd med min insats iaf.
Nu får det allt vara nog jag orkar inte skriva mer och jag misstänker att ni inte orkar läsa mer. :P Nu ska jag vårda min träningsverk och kolla lite på film, ni får ha det så bra.

.

Tänkte bara göra ett litet snabbt inlägg såhär strax för läggdags, ja jag börjar ju skolan Imorgon så en sån finns allt.
Dagen har inte varit allt för upphetsande om jag ska vara ärlig, jag har lekt en del med familjens hund, spelat lite bas och lagat ett mål mat. Jag har också försökt leta reda på lite kanadensiska online skidbutiker inför mitt stundande skid/pjäx köp, Ganska svårt att hitta något som verkar bra om jag ska vara ärlig... men det ger sig nog framåt skid säsongen.
Skoldagen imorgon börjar jag allt i mitt "Homeroom" #114, Mycket spännande om jag får säga det själv... Har faktiskt inte den blekase aning om vad jag kan förvänta mig, men vad jag har hört från Julia och Ryan så ska det nog inte vara några större problem :).
,
Som tur är går vi bara fram till lunch sen blir det hem och lata sig inför den första "riktiga" dagen i skolan.
efter det så kommer det förhoppningsvis vara fullt ös, jag erkänner att dom här sista dagarna har varit allt för slappa, även i min mening...
Nej nu tycker jag allt att det här lilla korta inlägget håller på att övergå i något helt annat, så jag ska snabbt förpassa mig till sängen för att fortsätta kolla på dåliga program ala Kanal 5, tacka vet jag Web Tv!

Goldpanning in Barkerville, BC.

Tänkte att jag kunde börja med att uppdatera er på lite mysko/interessanta saker jag noterat dom senaste dagarna.
Det finns Drive in Bankomater och Julia blev road när jag sa att sånna har vi minnsan inte hemma i Sverige.
Jag har ju som sagt valt att ha "Band Class" första terminen i skolan, och det verkar som om det är lite annorlunda än jag först trodde, det är verkligen en sån där fin/nördig orkester som övar mest hela tiden och inte har några vänner som man ser på film, jag kommer ju passa perfekt in i den skaran :), nej men nu ska vi inte vara negativa, jag tror ärligt talat att det kommer bli awsome.
Frukost flingor är sjukt dyra, kostar typ mellan 7-10$ paketet, lite störra paket än hemma, men det är ändå väldigt dyrt...
I den pyttelilla staden jag bor i med 10 000 invånare finns det seriöst talat minst tio stycken bil affärer, som alla säljer enorma bilar...
Jag kommer ha idrott 5 dagar i veckan + 2 skiddagar i veckan = jag är en hunk när jag kommer hem!
Kanadensare äter ingen annan ost än Cheddar, och dom har den på allt, då menar jag allt... Julia bakade bröd igår med Cheddar som ingrediens i brödet... usch för Cheddar är min mening.
Jag har också upptäckt en smått fantastik sak! Spotify's reklam är baserad på ip tracking, för er som inte riktigt fattar det fantastiska i detta kan jag säga såhär, jag har reklam fritt spotify helt gratis pga att det inte finns någon i Kanada som annonserar på det än :) Det kan ju möjligtvis bero på att Spotify inte lanserats i Nordamerika men ändå :).
,
Lördag (Saturday som en engelskspråkig hade sagt)
,
Lördagen spenderades till stor del i bilen mellan Williams Lake och Barkerville, en rekonstruerad guldgrävarstad cirka 16 mil norr om Williams lake, Ja kanadensare är mysko som kör över 30 mil på en dag för att se en Guldgrävarstad... Men jag får anta att det är för att alla avstånd är förhållandevis stora här uppe i Norr.
,
Ja låt oss börja, jag och Ryan blev brutalt väckta runt 06.40 lokal tid, dvs 15.40 eran tid. sen efter en hastig frukost och matsäcks byggande så bar det av i familjens gråa Cheverolet Suburban från '99 mot Quesnel och vidare mot Barkerville som dagen i ära höll temperaturen i ett stadigt grepp strax över noll punkten, dvs mellan 8 och 9 grader regnade gjorde det också...(http://www.barkerville.ca/)Barkerville är som sagt en rekonstruerad by som ligger på samma ställe som den låg på under guldruschen under 1800 talet och början av 1900 talet. Byn grundades Av Billy Barker (no kidding) och hade sina glansdagar medan det fanns guld i berget. Nu för tiden så "bebos" den av skådespelare i kostym och karaktär från mitten av artonhundratalet, det finns allt från Guldvaskning till Bed and breakfasts i tidens anda. Jag och ryan började dagen med att vaska oss lite guld och mycket väll så lyckades vi båda få tag på en gnutta var med hjälp av en ytterst skäggig man med hatt. Sen bar det av till bygdens  "General store" för att fylla på med lite hemma gjorde fudge, mycket gott. vi besökte också den "lokala" skolan och var med på en lektion ala 1874, mycket roande när de äldre gubbarna längst fram i klass rummet levde ut sina pojkfantasier om att vara stygga i skolan. Självklart var flickorna tvugna att bära hycklen så att inte pojkarna i klassen skulle bli distraherade av deras svallande hår...
,
Dagen fortgick med att vi vandrade runt i staden och kollade på diverse interessanta byggnade, mest spännade var att i en stad på 50 byggnader så fanns det ett chinatown :). Efter att Barkerville var avklarat bar det ännu en gång av i bilen tillbaka mot Quesnel och ett besök på Wallmart var inplanerat, självklart möts man av enorma bokstäver över entrén som säger "Satisfaction guaranteed", Mycket roande i min mening. Jag blev dock besviken av besöket då det inte alls gjorde mig satisfied när dom inte ens hade en Telekabel till salu... det var lite dåligt... Nåväl ett par skor till min idrotts kurs blev det iaf, fina och vita. Sen bar det av mot Boston Pizza för middag innan hemfärden påbörjades, det blev en Meateor med, köttfärssås, peperoni, mysko korv och skinka. ännu en sak som jag har noterat är att många resturanger, har gratis refill på läsken och inte själv utan servitrisen kommer så snällt och frågar "Would you like an refill on that pepsi?" Mycket trevligt i min mening.
Efter hemkomsten så var man lätt utmattad men ack så nöjd med dagen som i sin helhet var ytterst trevlig.
,
Söndag
Planen för söndagen var att besöka laxfestivalen i Horsefly lake en bit utanför staden, men problemet var att det inte fanns någon lekande lax att titta på... Denna utflykt kan nu innträffa närsomhelst med tanke på att Julia har bett sin kompis som är bosatt i horsefly att ringa så fort laxen har anlänt. Dagen förvandlades snabbt från enheldags utflykt till en likdan inflykt, dvs ännu en nördar dag... Det börjar bli lite tjatigt men jag kan trösta mig och er med att skolan börjar på onsdag och då är min viloperiod schlut! Arbeit macht frei! nu snabbt över till...
,
Måndag(tro det eller ej men Måndag är dagen efter Söndag även här borta i detta konstiga land)
Dagen i ära blev vi väckta tidigt för att en storstädning av huset var på gång, golven damsögs, skrubbades och tillslut schamponerades även mattorna på dom ställen det behövdes. Jag har även följt med Julia en runda downtown, bland annat till banken där vi använde deras Drive thru Bankomat (!!!) mycket mysko... det bästa med det hela var att Julias bil var för stor så hon var ändå tvungen att klättra ur för att kunna ta ut några pengar... sen bar det av till den lokala skidaffären Cariboo ski's för lite klädshopping åt Ryan samt lite kollande på fin fina tröjar till vintern. Efter det så bar det av till Save on Food för lite mat shopping, en hel del blev det och jag unnande mig själv att köpa Powder Magazine för lite skidporr... Jag har även kollat upp priser på säsongskort till den "lokala" skidbacken och det kalaset går på en 319$ inte allt för taskigt i min mening. Nu ska jag peppa inför sista dagen av sommarlovet och sen gå och lägga mig.
,
Jag tänkte att det kunde vara kul om ni hade något speciellt ni ville fråga mig så är det bara att skriva en liten kommentar så ska jag göra mitt bästa för att besvara dom. Jag tänkte att någon av er kanske vill skicka mig ett litet brev med en kaka eller något annat fint i, i sånna fall har jag adressen: Emanuel Reich Co. Julia Jack 690 Pearkes Drive Williams Lake, BC V2G 4B2, CANADA.
Nu får ni ha det så bra så väntar en detaljerad beskrivning av första skoldagen.

Slacking.

Oj oj oj, två hela dagar utan ett endaste Blogginlägg! Men frukta icke mina kära följare (har fått en släng av storhetsvansinne), jag är tillbaka! Torkan beror mest på att jag inte haft mycket att skriva om faktiskt men jag ska försöka att skriva något iallafall... Det brukar ju gå ganska bra, kolla nu liksom i stort sett tre och en halv rad nästan helt utan betydelse, imponerande eller hur! Jag vet det krävs år av träning faktiskt... Men åter till ämnet,
Torsdag!

,
Japp i Torsdags var det full rulle och rise and shine runt halv åtta tro det eller ej, dagens ärenden var: Skriva in mig på Williams Lakes Secondary School(WLSS), Fixa ett bankonto att ha min feta penga till gång på, (se 600 dollar Aka 3900 kronor) samt random slacking i källaren.
,
Vi började med att bege oss till skolan där Julia följde med mig till Counselorn(Syon) för att skriva in mig i WLSS's system samt fixa mina kurser. Till och börja med så verkade det som hon ville ha mitt födelsecertifikat vilket jag inte hade, och inte behövt använda en endaste gång under tiden vi fixat med Visum och ansökningar... Skumt men tillslut så löste det sig och hon nöjde sig med mitt pass (efter vissa fniss från Ryan och Julia som tycker mitt passfoto ser alldeles för roligt ut...). Sen blev det en snabb rundtur av skolan ala Ryan, "There's a room, there's another one and there's the cafeteria! See a nice one, and there's the band room. And that's probably it..." Nej men skolan var ytterst förvirrande då allt såg exakt likadant ut... men det tar väll några veckor så känner jag mig hemma där också.
,
Sen bar det av för mig och Ryan till Greyhoundstationen, inga märkvärdigheter  men billjetterna var mysko... Mellan 88$ och 219$... Senbar det av tvärsöver stan för min banktid och jag är nu en stolt ägare av ett CIBC Convienece card, samt ett bankkonto på samma bank. Lite spännande tycker jag känner mig nästan som en stor skurk med ett bankkonto i Schweiz! Mycket spännande! efter det så begav jag oc Ryan oss hem för X antal timmars spelande i källaren, runt femtiden så kom även Julia hem och gjorde oss sällskap... det var i stort sätt Torsdagen om jag minns den rätt.
,
Fredag.
,
Fredagen innebar att Julia var på jobbet och jag och Ryan satt i källaren och spelade datorspel... Jag försvarar detta med att min enda vän här i Williams Lake var upptagen, jag fick även min bas som jag fått låna av Julias systerbarns pojkvän... Mycket fin och röd om jag får säga det själv. Vad mer finns det att tilläga?, inte mycket faktiskt... Vi hade köttfärslimpa till kvällsmat. Interessant var ordet, men på tisdag ska jag få laga mat! Då ska dom allt få smaka min Jordnötssmör/lime Kyckling! Nåväl lördagen kräver minst ett eget inlägg så jag får se när jag har orken att skriva det, har ni tur kanske det blir ikväll! eller inte! men nu ska jag återgå till mitt nördande... Ha det häst och sköt om er, extra kärlek till er som kommenterar det förgyller min nördiga vardag! :)

No uphill, All Downhill!

Jag får väll börja med att be om ursåkt för att blogg inlägget dröjt lite, men jag försvarar det med att jag var lätt avliden när jag kom hem igår vilket ledde till att jag inte hade den största lusten i världen att skriva ett inlägg i bloggen (skrivkramp efter fem inlägg... Aj aj aj). Det gör att det här helt enkelt får ta och bli ett dubbelinlägg.
,
Tisdag
Jag började dagen med att vakna långt tidigare än väckarklockan, som bara för att jävlas fungerade alldeles utmärkt... Efter ett tag i sängen lyssnandes på mysig musik så var det dags för en äkta traditionell svensk frukost, Två rostmackor och ett glas vatten. Efter denna strålande måltid så begav jag mig åter igen ner i källaren för en stunds nördande med Ryan, källaren är förövrigt det ställe vi i familjen spenderar allra mest tid på, mestadels för att undvika hettan men också för att både Ryan och Julia är riktiga datornördar och datorerna är placerade där.
,
Runt elva tiden kom Shaylene och hennes mor och hämtade mig, med bilen fullpackad med (två) cyklar så begav vi oss uppför ett berg som ligger alldeles i utkanten av samhället, efter en cirka femton minuter lång bilfärd befann vi oss i närheten av toppen och Mrs Wilson(Shaylenes mor, Jag måste ju öva om jag ska ha henne som lärare, men mer om det senare) släppte av mig och Shaylene samt dom två cyklarna. Färden nerför gick på en galet fin mountainbike led som i stortsett sluttade nerför hela tiden, på leden fanns det alla möjliga hopp och roliga makapärer att cykla på och den gick genom en väldigt fin skog. Ungefär halvvägs kom vi ut på en stor kraftlednings gata och hela luften surrade av spänningen (det kan ha varit syrsor också jag är inte helt säker för jag såg en hel del sånna också) men efter den platta delen bar det rakt nerför igen. Efter cirka 2 timmar i skogen hade vi tagit oss ner nästan hela vägen in till Williams Lake. vi blev upphämtade av Mrs Wilson och begav oss till Dairy Queen för en välförtjänad lunch, sen bar det av till Williams Lakes Secondary school för att plocka upp Mrs Wilson som vi hade släppt av på väg till DQ, jag passade då på att plocka upp ett papper med alla möjliga kurser man kan läsa.
,
Senare när jag kom hem så hjälpte Julia mig med att plocka ut ett antal kurser som skulle kunna passa mig. Som det ser ut nu är mitt Schema som följer, Första terminen: Digital media, Foods(med Mrs Wilson), Physical Education(PE) och Band Class. Efter jul när den andra terminen börjar ska jag roa mig med, Film and TV/Digital media, Photo, English och Social studies. som ni ser så har man bara fyra ämnen per termin, om jag har förstått det hela rätt så fungerar det så att man har alla fyra ämnen varje dag på ett rullande schema. Till kvällsmat serverades det mot all förmodan fruktsallad! så en kort summering av tisdagen är väll nyttigt värre, Schhh Dairy Queen räknas inte!
Fältet med kraftledningar och Shaylene på sin cykel
,
Idag onsdag har jag unnat mig att inte göra något annat än att lata mig, dagens mest ansträngande uppdrag var att undersöka familjens tvättmaskin och tvätta mina kläder, dom har förövrigt en sån där rolig som man öppnar där uppe. Imorgon så bär det av till banken för att öppna ett bankkonto och sen ska jag svänga förbi Greyhoundstationen för att kolla hur bussförbindelsen till Vancouver fungerar. :) Nu ska jag återgå till latandet och musik lyssnandet, dagens tips är en låt som Olivia introducerade mig till och som jag fastnade för på grund av att jag inte kunde bestämma mig för om artisten var sjukt snygg eller bara jätteläskig samma sak gäller låten, är den bra eller bara läskig?

Ramalama med Rósín Murphy, tål att lyssna på. Ha en fin fin dag :)

Uphill/Downhill!

Idag har vart en riktigt underhållande dag faktiskt trots värmen :).

Började med att försova mig trots att jag ställde 3 klockor... ingen av dom var bra nog, en ringde inte och dom andra två var på datorn med ljudet nerskruvat... Jag har nu laddat ner en ny väckarklocka och testat ljudet och det verkar som om den funkar alldeles utmärkt. Jag ser nu fram emot att vakna 09.30 till det ljuva ljudet av Arctic Monkeys - Riot Van.
,
Efter att ha gått upp och ätit frukost framför datorn med en gosig hund vid fötterna, blev jag upphämtad av min nya kompis, Shaylene Wilson. Hon tog med mig ner Downtown som man så coolt säger här borta på andra sidan jorden. Efter det hon visade mig stadens shoppingcenter och vi körde förbi skolan jag kommer gå på, Williams Lake Secondary School. Sen bar det av ut ur staden till den lilla "byn" 150 mile house där Shaylene bor, efter en kort rundtur i huset var det dags för något jag velat göra mycket länge, cykla mountainbike i British Columbia.
.
För er som tycker att det verkar lite konstigt så kan jag medela att om man hållt på det minsta med mountainbike så inser man snabbt att "the place to be" när det gäller mountainbike är just här i BC.
.
Det var en cool upplevelse att få cykla på en riktigt fin mountainbike led som faktiskt innehöll lite berg tillskilland från vad jag har cyklat hemma i Sverige.
Turen tog sisådär en 40-60 minuter men efteråt, tackvare min usla konditon och den outhärdliga hettan, (kanske inte var den smartaste tidpunkten att cykla klockan ett på dagen), så var jag som en vattenpöl som liksom gled in i det air conditon kylda huset och hinkade i sig iste.
,
Sen blev det en lugn stund med lite Rock Band spelande, jag fick chansen att visa mina grymma trummskills, eller inte... Galet svårt spel det där, tror nästan att det hade vart lättare om jag aldrig hade lärt mig att spela riktiga trummor...
,
Men man kan ju inte sitta stilla förlänge om man bor mitt i skogen, så vi tog ut familjens fyrhjuling ur garaget och körde en sväng på en cool skogsstig, galet framkomliga fordon det är, det var mer än ett tillfälle som jag undrade om vi åkte på en stig eller inte... Efter ett tag så lät Shaylene även mig prova, riktigt roligt faktiskt att köra genom den coola skogen. (Ja Mamma jag hade hjälm).
,
Sen bar det ännu en gång in till downtown Williams Lake för lite välbehövd näring på Monsters Pizza som faktiskt var godare än det lät, men  om jag ska vara ärlig så får vår svenska högre betyg än den flottiga degklump man kallar pizza här... men men man kan inte få allt och man ska inte vara dömande.
,
Som om det inte var nog med dagens strapatser så kommer Shaylene för att hämta upp mig imorgon och tar med mig till vad som tydligen ska vara en riktigt cool Mountainbike led... Och jag som var orolig för min vikt... kanske får börja äta mer...
,
Ni som undrar vad som hände med den guidade turen av huset kan jag bara medela att en sån kommer att komma så fort jag får tid, men som ni kanske förstår så har jag varit lätt upptagen.
För er övriga som undrar varför jag sätter kommatecken i varje tom rad så är det för att det här bloggverktyget verkar aningen konstigt och inte registerar toma rader...
.
Nu ska jag lyssna på lite mysig musik, Regina Spektors nya album Far är en riktigt bra platta faktiskt, så check it out! Ha det så bra där hemma i långa landet falukorv...

RSS 2.0