Two days of pure fun!

Oj oj oj! Sicken bra helg det här har vart, toppklass minst!

Började väll egentligen fredag efter skolan när Shaylene och jag åkte och hämta mina skid grejjer hemma hos mig och sen åkte hem till henne ute i 150 mile house, 20 minuter utanför Williams Lake. Där gav Shaylene mig en snabbkurs i hur man tar hand om sina skidor på bästa sätt, så numera kan jag både vaxa och slipa mina fin fina skidor, mycket bra kunskap att ha faktiskt :D Sen blev det lite segande och efter maten så badade vi lite i familjens "Hot tub".

Nästa morgon ringde väckarklockan strax innan 5 och efter att ha packat in allt i bilen och inmundigat frukost så bar det av I riktning mot Sun Peaks resan tog ca 3 och en halv timme i stadigt snöfall, inget speciellt häftigt hände på resan förutom att jag upptäckte att jag glömt mitt SD kort i datorn och på så sätt inte kunde ta några bilder... därav inga bilder från resan... Vi kom fram runt 9 tiden och snabbade oss på med all utrustning och skaffade våra liftkort, 45$ för en dag och det är med 25% rabbat pga att jag har ett säsongskort på Mt Timothy, den lokala backen. Kändes sjukt bra att stå på ett par skidor igen, och inte bara det, mina alldels egna skidor till och med! Första åket körde vi en lugn fin pist med några centimeter nysnö, PERFEKT! snabbt upp i liften igen och den här gången bar det direkt ut i skogen som lockade med en 30 centimeter fräsch mjuk och lätt snö. Helt underbart och helt sjukt att på säsongens andra åk kunna köra skogsåkning med nysnö, Jag älskar Kanada! och så här fortsatte det hela dan, typ 5 grader minus och ett lätt snöfall, i stort sett inga lift köer och 2 erfarna skidåkare som pushade mig :D Helt klart lycklig var nog mitt state of mind. Några större skador lyckades jag inte åsamka mig själv trots att jag höftade ett träd i drygt 50 knyck... :D Det var en slutkörd Emanuel med ett nära på fastklistrat leende som åkte hem från Sun Peaks igår, hem till Familjen Wilson och deras "hot tub".

I morse vaknade jag av att hunden skällde, alldeles för tidigt... men men, jag spenderade dom första timmarna med att bara ligga i sängen och känna hur alla muskler i kroppen värkte samtidigt som jag lyssnade på musik.
sen blev det en liten skype session och PB and J mackor till frukost (PeanutButter and Jelly), planen för dagen var att bara ligga hemma i sängen och ha värk men det ändrades när Ilaria frågade på facebook om jag var uttråkad, konversationen var typ så här 

Ilaria - Hey, are you bored
Emanuel- Yeh, kinda...
Ilaria - Were doing our christmas photos today...
Emanuel- Oh cool.
Ilaria- Yeh, so are you coming over or what?

Jag tror att jag börjar bli lite väl fäst vid hennes värdfamilj med tanke på att dom tar förgivet att jag kommer över när jag har tråkigt :P Nåväl julfoton stod på schemat, för er som inte minns detta så är Ilaria den Italienska utbytesstudenten, och hennes värdmamma är profisionell fotograf. Nåväl det bar av utanför stan en bit med hela familjen för att ta årets julkort, vi stannade vid ett gäng gamla lador och familjen radades upp och ljus mättes och kollades och JAG fick instruktioner hur korten skulle tas kändes ganska coolt att få hålla i Laureens Canon Eos 5d mark II, en kamera för typ 25000kr med ett objektiv för x antal tusen. Olika poser och platser användes och Laureen sa att hon var ytterst nöjd med mitt fotande! Hon passade även på att ta ett par porträtt bilder på mig, ska bli spännande att se hur dom blev. Sen bar det av till Tim Hortons för en välbehövd fika och efter det så bar det av hem till Carruthers hus, ja så heter Ilarias familj. Ilaria delade med sig av sin matteläxa och jag insåg att jag kommer vara helkörd när jag kommer hem med tanke på att jag inte kommer ihåg hur man räknar matte längre... Ilaria tröstade mig med att hon kunde dela med sig av sin matteläxa så att jag kunde ha nått att öva på. snällt av henne tycker jag. Sen blev det lite Beatles rock band och Laureen visade mig lite tips och trix för foto redigering :) Efter maten så hade jag och Ilaria alldels för lite att göra vilket resulterade i att vi satte strumpor på händerna och hade en konversation med dom... Resten av familjen tyckte att vi såg allmänt konstiga men vi skyllde det hela på att vi är Europeér. Sen blev det brownies bak och nu ligger jag i sängen och softar igen, helt klart en mycket bra dag enligt mig :)

Nu ska jag slagga och göra mig redo för ännu en dag av hårt slit i skolan... Fred ut!

-

Blogga, blogga blogga. Ja det ska man väll göra ibland också, lite så kände jag nu.

Vaknade alldeles nyssens efter en fin fin middagslur, det är bland det bästa som finns är helt slut i huvet när jag kommer hem efter skolan på dagarna så att lägga sig ner, 20 minuter med schysst musik och bara sova är helt klart värt!

Har lärt mig hur man lagar Mac 'n Cheese på Foods lektionen idag, mycket givande faktiskt. Jag har även inhandlat en biljett till Winter Formals, Skolans Jul Bal, ivrig som jag är så lyckades jag få biljett nummer 1 mycket imponerande om ni frågar mig!

Idag har förövrigt Walmart öppnat i lilla lilla Williams Lake och uppståndelsen är total! Det har ryktats om köphysteri och dygnet runt öppettider! Lärarna på skolan var dock missnöjda då Walmart valt att öppna samma dag som det var "Parent teacher night" typ kvartssamtal fast i mindre organiserad form.

På fredag efter skolan bär det av hem till familjen Wilson för en kurs i Waxning/slipning av skidor och dagen efter så följer jag med dom till Sun Peaks för en heldag med snöfylld glädje! äntligen verkar det som att man får lägga säsongens första fina svängar i det berömda kanadensiska pudret! Jag är Stoked som mina jämnåriga kamrater hade uttryckt sig. Som det ser ut nu så verkar det bli en resa till Sun Peaks vid nyår med ett gäng polers för nyårsfirande och skidåkning, Sun Peaks ligger typ 4 timmar syd-öst härifrån.

Jag har börjat roa mig själv med att hålla på med Photoshop på kvällarna och mina kunskaper ökar i blixtfart, jag har också lyckats skaffa mig lite av en proffsmentor i Ilaria, den Italienska tjejen, s Värdmamma som är professionell fotograf, sjukt kul att få tips och tricks av henne. Den familjen är förövrigt helskön och jag spenderar åtskilliga kvällar där.

Nu ska jag återgå till att sörpla Gatorade och lyssna på svensk hiphop...

Jag känner för att dela med mig lite musik till er med spotify.

Superduper listan numero uno!

För er andra kan jag bara tipsa om denna fina sång, min syster är väll orsaken att jag någon gång i ett långt förflutet började lyssna på det här bandet.




Vackert värre, nåväl nu ska jag återgå till sörplandet och lyssnandet iaf, Fred ut!

Videoblogging

Nu är det video blogg på gång, 10 minuter ren underhålling från Kanada!

Självklart har det snöat medans jag laddat upp bloggen... Så den stämmer inte helt.





NEJ KOLLA VIDEORNA FÖRST!
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.....
...
.


Falafel i sin bästa form, färdig form.


Johanna fixar biffen, eller ja Falafeln. Jag måste sluta med dom här dåliga vitsarna...


Mycket bra falafel


Fraser Lake sunset

Vithövdad örn i trädet, coolt som fan!

RSS 2.0